På gång

Projekt Energiriket söker Projektekonom

Energiriket – en plattform för effektiva och hållbara energilösningar med stark företagskoppling – är ett projekt finansierat av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden tillsammans med Finspångs kommun, Region Östergötland samt Energirikets medlemmar.

Nu  söker Energiriket en projektekonom för hela projekttiden, via offertförfrågan. Anbud ska vara Energiriket tillhanda senast 15 oktober 2016 och offert ska vara giltig till och med 1 december 2016.

– Uppdraget innefattas av budgetuppföljning, månatlig redovisning till Tillväxtverket, rapportering av medfinansiering och kostnader samt att säkerställa att det finns såväl korrekta underlag som ekonomirutiner i projektet, säger Energirikets VD Jens Zetterstedt.

Uppdraget kommer att pågå till projektets slut, 31 december 2018. Uppdraget ska påbörjas snarast.

Här finns hela offertförfrågan.

24 september 2016

Vi ställer ut på mässan Finns i Finspång

17 september 2016

Öppet hus hos Gränges, Sapa, Jernbro med flera

10 september 2016

Mässa hos KL Industri

Välkomna till E-week 2016!

Under denna vecka kommer Länsstyrelsen Östergötland, Energikontoret Östra Götaland och LRF att genomföra ett halvdagsseminarium om hur vi får mer solel i östgötska företag. Ni är välkomna till detta seminarium och ni får gärna sprida denna inbjudan vidare till kollegor och i era nätverk. Mer information om E-week och de aktiviteter som kommer att genomföras under veckan hittar du via följande länk: www.eweek.nu.

Mer information om projektet Framtidens solel i Östra Mellansverige, som vi bland annat kommer att presentera under E-week, hittar du via denna länk.

9 december 2015

Energiriket bjuder in till Energikonferens på Bildningen i Finspång mellan kl 09.00 – 14.30.

Läs mer om Energikonferensen här.

4 november  2015

Energiriket bjuder in till  temadag under Vecka 45

21 oktober 2015

Årsstämma Energiriket – Visualiseringscenter Norrköping kl 18.00

27 maj 2015

Styrelsemöte för Energiriket, Bildningen i Finspång kl 17.00.

16 april 2015

Riksfinal för Blixtlåset- Svenska mästarskapen i teknisk innovation. Finalen går av stapeln på Tekniska Muséet i Stockholm mellan kl 10.00-12.00.Blixtlåset är ett samarbete mellan Siemens Sverige, Teknikcollege Sverige, T-konventet och ett antal entusiastiska gymnasieskolor. Vi har tillsammans bestämt oss för att göra tävlingen till en mötesplats för alla inom gymnasiesverige som vill satsa på lärande, kreativa och utvecklande projekt.

Huvudsamarbetspartner är Siemens och vinnaren får Siemens Innovation Award.

 3 februari 2015

Energiriket deltar i Östergötlands energi- och klimatråd i Linköping.

 26 januari 2015

Energiriket är inbjudna av Östsam att delta i Branschforum för El & Energi i Linköping, diskussion kring kompetensförsörjning.

 22 januari 2015

Styrelsemöte för Energiriket, Bildningen i Finspång kl 17.00.

 8 december 2014

Energiriket träffar representanter från Linköpings universitet och Norrköpings kommun för att diskutera Energifrågor.

1 december 2014

Energiriket träffar Linköpings Universitet för att informera om verksamheten. Anders Carlsson från avdelningen för Industriell Miljöteknik berättar hur deras FOU eventuellt kan hjälpa och utveckla Energiriket och dess medlemmars verksamhet.

1 december 2014

Styrelsemöte för Energiriket, Bildningen i Finspång kl 17.00.

25 november 2014

Crearum från Linköping håller i en Workshop med styrelsen för Energiriket kring framtagandet av en handlingsplan för 2015. Huvudpunkter på agendan är kompetensförsörjning, kopplingen till FOU, samverkan och opinion. Crearum är erfarna processledare som hjälper organisationer att driva utvecklingsprojekt till genomförande. Genom kreativa arbetssätt skapas engagemang, delaktighet och förankring. Med hjälp av kreativa verktyg, ett gediget processkunnande och inte minst ett nyttigt utifrånperspektiv hjälper de till att driva projektet framåt.

19 november 2014

Energiriket träffar Industrikompetens för att berätta om framtidsplaner och eventuella samverkansmöjligheter kring kompetensförsörjning framöver. Industrikompetens arbetar bla med rekrytering, uthyrning, personalväxling, och omställning.